Úvodní stránka Kurzy pro profesionály Baristický kurz - Příprava správného espressa

Zasvětíme Vás do historie kávy, poznáte oblasti jejího pěstování, naučíte se obsluhovat kávovar i kávomlýnek. Zaměříme se na espresso a jeho přípravu, nabídku a servis. Poznáte rozličné možnosti přípravy kávy včetně alternativních a módních způsobů a s nimi souvisejících receptur. Naučíte se čistit a udržovat baristické náčiní a budete obeznámeni s provozem kavárny a rolí baristy v ní.

Kurz je určen nejen všem majitelům a zaměstnancům kaváren, restaurací, barů a cukráren, ale i studentům odborných škol a učilišť a všem, kteří milují kávu a nápoje z ní odvozené. 

Náplň kurzu:

káva a její historie
pěstování kávy a její odrůdy
charakteristika kávy
zpracování kávy, její pražení a balení
baristické pomůcky a inventář
 zásady a pravidla práce baristy
úloha a povinnosti baristy
správná příprava kávy
co je to espresso - charakteristiky
senzorická analýza espressa
technika kávovaru a kávomlýnku

 

Cena kurzu zahrnuje:

Individuální přístup lektora a personálu – kurzy připravujeme pro maximálně 8 účastníků.
Veškeré suroviny, které si je možné zakoupit v prodejnách MAKRO. U všech surovin klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu.
Nabídku konzumace čajů a kávy z řady Rioba, kterou je opět možné zakoupit v prodejnách MAKRO.
Vodu Vita Juwel – voda obohacená o energii drahokamů a využívaná k revitalizaci průmyslově upravené vody.
Zapůjčení zástěry MAKRO Akademie v průběhu kurzu.
Certifikát o absolvování kurzu.
A něco navíc: Jednodenní nákupní kartu do všech obchodů MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.


Není vypsán konkrétní termín
V případě zájmu o kurz nás kontaktujte:

makroakademie@makro.cz

226 777 100