Úvodní stránka Kurzy pro profesionály Sommelierský kurz - Champagne

Legenda praví, že za objevitele dnešní podoby šampaňského je považován benediktinský mnich Dom Pérignon. Řada zdrojů však tuto legendu zpochybňuje či přímo vyvrací. Jak to ve skutečnosti bylo, a jak se v průběhu staletí měnil pohled na vína z kraje Champagne, vám odhalí náš sommelier. K informacím o pěstování révy vinné a výrobě šumivého vína si v kurzu také vyzkoušíte rozdíly mezi jednotlivými styly šampaňského a se sommelierem proniknete do tajů párování vín s pokrmy, které pro vás připraví špičkoví kuchaři v nejmodernějším gastro tréninkovém centru v České republice.
 

Ukážeme si:

  • Historie regionu aneb jak to všechno začalo
  • Osobnosti, které se zasloužili o rozvoj Champagne
  • Důležité faktory pro pěstování révy vinné
  • 5 regionů v detailu
  • Výroba vína
  • Jak hodnotit šampaňské smysly
  • Ročníková  a prestižní cuvée  
  • Champagne ve spojení s kulinářským uměním
  • Měnící se tvář Champagne v proměně 
     

Délka trvání akce 5 hodin

Kurz bude otevřen při minimální obsazenosti 5 osob.


Není vypsán konkrétní termín
V případě zájmu o kurz nás kontaktujte:

makroakademie@makro.cz

226 777 100