Sommeliérský kurz - Vína z Moravy, vína z Čech
Na území České republiky se potkává vzácná kombinace několika faktorů, které vytvářejí optimální podmínky pro výrobu osobitých a nezaměnitelných vín. Teplé slunečné dny, chladnější noci, různorodé podloží, moderní technologické vybavení i vynalézavost našich vinařů přispívají ke vzniku skutečných vinných skvostů. Proto jsme pro vás připravili sommelierský kurz zaměřený právě na vína z Moravy a Čech. Získáte základní informace o klasifikaci vín a typických odrůdách pěstovaných na českých a moravských vinohradech. Během kurzu pro vás máme připraveny zábavné úkoly, degustace a snoubení vín s pokrmy, které připraví špičkovými kuchaři v nejmodernějším gastro tréninkovém centru v České republice.
Obsah:
Historie a vývoj vinařství
Základní data
Základy vinohradnictví
Základy výroby vína
Vinařské oblasti a podoblasti
Vinařský zákon - rozdělení vín v ČR
Typické moštové odrůdy pro ČR
Úvod do degustace
Víno a jídlo – typické snoubení vín s pokrmy – oběd s vinným párováním
Snoubení vín se sýry – praktická ukázka
Cena kurzu zahrnuje:
Individuální přístup sommeliéra a personálu – kurzy připravujeme pro maximálně 10 účastníků.
Nabídku konzumace čajů a kávy z řady Rioba, kterou je možné zakoupit v prodejnách MAKRO.
Vodu Vita Juwel – voda obohacená o energii drahokamů a využívaná k revitalizaci průmyslově upravené vody.
Certifikát o absolvování kurzu.
Drobné občerstvení v průběhu kurzu.
Na workshop se můžete registrovat na webu nejpozději do 18.1.2019. Počet míst je omezen.
Kontaktní email: klara.matyskova@makro.cz nebo vera.rojickova@makro.cz
Kurz bude otevřen při minimální obsazenosti 5 osob.