Správná a rychlá příprava espressa
Jak na správně a chutně připravené espresso
Zákazníci vyžadují kvalitně připravenou kávu i v restauracích, nejen v kavárnách. Přesvědčte je, že ve vaší restauraci mohou svoji návštěvu zakončit tečkou v podobě výtečné kávy. Naučíme vás, že takovou kávu může připravit obsluha vaší restaurace snadno a rychle. Nemusíte zaměstnávat specializovaného baristu. V neposlední řadě je káva také produkt s vyšší prodejní cenou, při nízkých nákladech na surovinu.
Zasvětíme Vás do historie kávy, poznáte oblasti jejího pěstování. Naučíte se obsluhovat kávovar i kávomlýnek, což je základ správně připravené kávy. Zaměříme se na espresso a jeho přípravu, nabídku a servis. Poznáte rozličné možnosti přípravy kávy, včetně alternativních a módních způsobů a s nimi souvisejících receptur. Naučíte se čistit a udržovat baristické náčiní, protože i to je nedílnou součástí práce u kávovaru.
Náplň kurzu:
* káva a její historie
* pěstování kávy a její odrůdy
* charakteristika kávy
* zpracování kávy, její pražení a balení
* baristické pomůcky a inventář
* zásady a pravidla práce baristy
* úloha a povinnosti baristy
* práce s kávomlýnkem
* správná příprava kávy
* způsoby servírování kávy hostům
* co je to espresso - charakteristiky
* senzorická analýza espressa
* jak si připravit kvalitní espresso i v pohodlí domova
* moderní varianty espressa
* společný oběd
Kde? makro akademie, Jeremiášova 7, Praha 5
V kolik začínáme? v 10:00 hod. a končíme do 15:30 hod.
Na kurz se můžete registrovat na webu nejpozději týden před. Počet míst je omezen.
Kontaktní email: makroakademie@makro.cz.
Varianta
Začátek 20.6. - 10:00
Konec 20.6. - 15:30
Cena (s DPH 21%)
2 500,01 Kč
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.