Úvodní stránka Kurzy pro profesionály Základní kurz přípravy espressa

Jak na správně připravené espresso

Zasvětíme Vás do historie kávy, poznáte oblasti jejího pěstování, naučíte se obsluhovat kávovar i kávomlýnek. Zaměříme se na espresso a jeho přípravu, nabídku a servis. Poznáte rozličné možnosti přípravy kávy, včetně alternativních a módních způsobů a s nimi souvisejících receptur. Naučíte se čistit a udržovat baristické náčiní a budete obeznámeni s provozem kavárny a rolí baristy v ní.

Kurz je určen nejen všem majitelům a zaměstnancům kaváren, restaurací, barů a cukráren, ale i studentům odborných škol a učilišť a všem nadšencům, kteří milují kávu a nápoje z ní odvozené. 

Náplň kurzu:

  • * káva a její historie
  • * pěstování kávy a její odrůdy
  • * charakteristika kávy
  • * zpracování kávy, její pražení a balení
  • * baristické pomůcky a inventář
  • * zásady a pravidla práce baristy
  • * úloha a povinnosti baristy
  • * práce s kávomlýnkem
  • * správná příprava kávy
  • * způsoby servírování kávy hostům
  • * co je to espresso - charakteristiky
  • * senzorická analýza espressa
  • * jak si připravit kvalitní espresso i v pohodlí domova
  • * moderní varianty espressa

 

Kdy? 24.1.2022

Kde? makro akademie, Jeremiášova 7, Praha 5

V kolik začínáme? v 10:00 hod. a končíme okolo 15:30 hod.

 

Na workshop se můžete registrovat na webu nejpozději do 20.1.2022. Počet míst je omezen.

Kontaktní email: makroakademie@makro.cz.


Není vypsán konkrétní termín
V případě zájmu o kurz nás kontaktujte:

makroakademie@makro.cz

226 777 100