Základní kurz přípravy espressa
Zasvětíme Vás do historie kávy, poznáte oblasti jejího pěstování, naučíte se obsluhovat kávovar i kávomlýnek. Zaměříme se na espresso a jeho přípravu, nabídku a servis. Poznáte rozličné možnosti přípravy kávy, včetně alternativních a módních způsobů a s nimi souvisejících receptur. Naučíte se čistit a udržovat baristické náčiní a budete obeznámeni s provozem kavárny a rolí baristy v ní.
Kurz je určen nejen všem majitelům a zaměstnancům kaváren, restaurací, barů a cukráren, ale i studentům odborných škol a učilišť a všem nadšencům, kteří milují kávu a nápoje z ní odvozené.
Náplň kurzu:
* káva a její historie
* pěstování kávy a její odrůdy
* charakteristika kávy
* zpracování kávy, její pražení a balení
* baristické pomůcky a inventář
* zásady a pravidla práce baristy
* úloha a povinnosti baristy
* práce s kávomlýnkem
* správná příprava kávy
* způsoby servírování kávy hostům
* co je to espresso - charakteristiky
* senzorická analýza espressa
* jak si připravit kvalitní espresso i v pohodlí domova
* moderní varianty espressa
Kde? makro akademie, Jeremiášova 7, Praha 5
V kolik začínáme? v 10:00 hod. a končíme okolo 15:30 hod.
Na kurz se můžete registrovat na webu nejpozději týden před. Počet míst je omezen.
Kontaktní email: makroakademie@makro.cz, jan.gavenda@makro.cz
Varianta
Začátek 20.2. - 10:00
Konec 20.2. - 15:30
Vaše cena (s DPH 21%)
2 500 Kč
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.