Jak na nejlepší kávu
Zákazníci vyžadují kvalitně připravenou kávu i v restauracích, nejen v kavárnách.
Přesvědčte je, že ve vaší restauraci mohou svoji návštěvu zakončit tečkou v podobě výtečné kávy. Naučíme vás, že takovou kávu může připravit obsluha vaší restaurace snadno a rychle. V neposlední řadě je káva také výbornou prodejní součástí vašeho menu.
Zasvětíme Vás do historie kávy, poznáte oblasti jejího pěstování. Náš barista Vojta Polehla vás naučí, jak správně obsluhovat kávomlýnek a vysvětlí vám, proč je to základ úspěchu. Poté se zaměříte na espresso - jeho přípravu, nabídku, servis i jeho senzorickou analýzu. Poznáte rozličné možnosti přípravy kávy, včetně alternativních a módních způsobů a s nimi souvisejících receptur.
Ukážeme Vám tajemství přípravy perfektního cappuccina, cafe latte nebo flat white, které mají i u nás spousty příznivců. Zaměříme se na kávové nápoje s obsahem mléčné emulze, na jejich přípravu, servírování i dekorování. Naučíme Vás zásady práce uměleckého baristy, vyzkoušíte si latte art a naučíte se mléko správně vybírat, skladovat i používat.
Kurz je určen nejen všem majitelům a zaměstnancům kaváren, restaurací, barů a cukráren, ale i studentům odborných škol a učilišť a všem nadšencům, kteří milují kávu a nápoje z ní odvozené.
Kdy? 23.1.2023
Kde? makro akademie, Jeremiášova 7, Praha 5
V kolik začínáme? v 10:00 hod. a končíme okolo 15:30 hod.
Na kurz se můžete registrovat na webu. Počet míst je omezen.
Pro uplatnění voucheru nás, prosím, kontaktujte na níže uvedený email.
Kontaktní email: makroakademie@makro.cz, jan.gavenda@makro.cz
Varianta
Začátek 23.1. - 10:00
Konec 23.1. - 16:00
Vaše cena (s DPH 21%)
2 500 Kč
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.