Sous Vide - úprava zvěřiny a jatečného masa s Jitkou Ulihrachovou

Novinka

Během kurzu budeme pracovat s různými vakuovacími stroji a stroji na sous-vide od různých výrobců. Podíváme se na všechny jejich výhody i nevýhody.
Ukážeme si, jak sous-vide bezpečně a hlavně efektivně používat tak, aby ulehčilo kuchyni a přidalo na chuti pokrmům. Na vybraných pokrmech si ukážeme a vyzkoušíme výtěžnosti, kvalitu zpracovaných ingrediencí a také, na co všechno ostatní se dá metoda sous-vide uplatnit.

V přípravě se zaměříme na zvěřinu, jatečné maso a nebude chybět ani zelenina či ovoce.

Společně si uvaříme a naservírujeme do hotových ucelených pokrmů se zaměřením na core temperature všech používaných ingrediencí.

Náplň kurzu:

  • Vakuové pytlíky - druhy
  • Příprava ingrediencí do vakua
  • Vakuovaní, vakuovací stroje
  • Naplnění a zapnutí sous-vide strojů
  • Zchlazování, příklady jak regenerovat
  • Pečené kusy masa na přesnou teplotu

Pokrmy:

  • Steak z jeleního hřbetu, petrželové pyré, chipsy, pravé hříbky, kapusta, vinná omáčka, fava fazolky
  • Marinovaný. sous-vide ananas, vanilkový krém, drobenka
Kurz otevřen, zbývá 6 volných míst.
Čtvrtek 25. 1. 2024 16.30–21.00
2 500   (s DPH 21 %)
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.

Cena tohoto kurzu zahrnuje:

  • Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu
  • Welcome drink od Sommelier Select
  • Kvalitní rozlévané víno od Sommelier Select
  • Zapůjčení zástěry Makro Akademie v průběhu kurzu
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Skutečně individuální péče lektora a personálu