Všechny jaké kurzy u nás v makro akademii nabízíme?

Sous Vide - úprava zvěřiny a jatečného masa s Jitkou Ulihrachovou

Během kurzu budeme pracovat s různými vakuovacími stroji a stroji na sous-vide od různých výrobců. Podíváme se na všechny jejich výhody i nevýhody.
Ukážeme si, jak sous-vide bezpečně a hlavně efektivně používat tak, aby ulehčilo kuchyni a přidalo na chuti pokrmům. Na vybraných pokrmech si ukážeme a vyzkoušíme výtěžnosti, kvalitu zpracovaných ingrediencí a také, na co všechno ostatní se dá metoda sous-vide uplatnit.

V přípravě se zaměříme na zvěřinu, jatečné maso a nebude chybět ani zelenina či ovoce.

Společně si uvaříme a naservírujeme do hotových ucelených pokrmů se zaměřením na core temperature všech používaných ingrediencí.

Náplň kurzu:

  • Vakuové pytlíky - druhy
  • Příprava ingrediencí do vakua
  • Vakuovaní, vakuovací stroje
  • Naplnění a zapnutí sous-vide strojů
  • Zchlazování, příklady jak regenerovat
  • Pečené kusy masa na přesnou teplotu

Pokrmy:

  • Steak z jeleního hřbetu, petrželové pyré, chipsy, pravé hříbky, kapusta, vinná omáčka, fava fazolky
  • Marinovaný. sous-vide ananas, vanilkový krém, drobenka
Číst více o kurzu
Nejsou volná místa.
2 500
s DPH 21 %
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.

Cena kurzu zahrnuje:

Cena tohoto kurzu zahrnuje:

  • Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu
  • Welcome drink od Sommelier Select
  • Kvalitní rozlévané víno od Sommelier Select
  • Zapůjčení zástěry Makro Akademie v průběhu kurzu
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Skutečně individuální péče lektora a personálu

Naposledy prohlížené kurzy (3)

Reference

Prostory a služby makro akademie pozdvihnou event na vyšší úroveň, a proto je jistě plánujeme využívat do budoucna.
Jana Petruška
Dopoledne proběhla pracovní část a po obědě probíhal kurz kulinaření. Lidé byli rozděleni do tří skupin a postupně se všichni vystřídali na třech stanovištích – příprava předkrmu, hlavního chodu a dezertu s baristou. Na konci proběhlo vyhodnocení a ocenění nejlepších. Akce měla velký úspěch.
Silvie Filová
Prostory akademie jsou velmi profesionální a podle mě patří mezi nejlepší v ČR. Je to mimořádné kulinářské vzdělávací centrum, které má velkou flexibilitu. Skvělá je také komunikace s personálem, který před akcí se připraví vždy scénář, jenž je realizován do posledního detailu.“
Zdeněk Hladík
Prostory makro akademie jsou čisté, skvěle zařízené, výborně odhlučněné a variabilní. Nejdůležitějším prvkem je však personál, který je neuvěřitelně vstřícný a profesionální. Jsem ráda, že mohu s makro akademií spolupracovat!“
JUDr. Pavlína Megová, MBA, LL.M