Všechny jaké kurzy u nás v makro akademii nabízíme?
Sous Vide - úprava zvěřiny a jatečného masa s Jitkou Ulihrachovou
Během kurzu budeme pracovat s různými vakuovacími stroji a stroji na sous-vide od různých výrobců. Podíváme se na všechny jejich výhody i nevýhody.
Ukážeme si, jak sous-vide bezpečně a hlavně efektivně používat tak, aby ulehčilo kuchyni a přidalo na chuti pokrmům. Na vybraných pokrmech si ukážeme a vyzkoušíme výtěžnosti, kvalitu zpracovaných ingrediencí a také, na co všechno ostatní se dá metoda sous-vide uplatnit.
V přípravě se zaměříme na zvěřinu, jatečné maso a nebude chybět ani zelenina či ovoce.
Společně si uvaříme a naservírujeme do hotových ucelených pokrmů se zaměřením na core temperature všech používaných ingrediencí.
Náplň kurzu:
- Vakuové pytlíky - druhy
- Příprava ingrediencí do vakua
- Vakuovaní, vakuovací stroje
- Naplnění a zapnutí sous-vide strojů
- Zchlazování, příklady jak regenerovat
- Pečené kusy masa na přesnou teplotu
Pokrmy:
- Steak z jeleního hřbetu, petrželové pyré, chipsy, pravé hříbky, kapusta, vinná omáčka, fava fazolky
- Marinovaný. sous-vide ananas, vanilkový krém, drobenka
Nejsou volná místa.
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více?
Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.
Cena kurzu zahrnuje:
Cena tohoto kurzu zahrnuje:
- Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu
- Welcome drink od Sommelier Select
- Kvalitní rozlévané víno od Sommelier Select
- Zapůjčení zástěry Makro Akademie v průběhu kurzu
- Certifikát o absolvování kurzu
- Skutečně individuální péče lektora a personálu