Čerstvé ryby v japonském stylu s Jakubem Horákem
Pro všechny milovníky japonského kulinářského umění je tu opět kurz se skvělým, autentickým a hlavně jedinečným Jakubem Horákem.
Příjďte si vyzkoušet recepty a postupy typické pro japonskou kuchyni pod vedením Mistra v japonském vaření pro rok 2023/2024 .... tentokrát na téma "Ryby v japonském stylu".
Jakub svou lásku k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72 ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Jako první čech v historii úspěšně absolvoval zkoušky z japonského vaření. V roce 2022 se v Paříži zúčastnil kvalifikačního kola na japonskou soutěž Washoku World challange, kde uspěl a postoupil do finále. Ve finále, které se odehrálo v Tokiu Jakub po dvou kolech uspěl a stal se Mistrem světa v japonském vaření pro rok 2023-24. Dále měl Jakub měl možnost zúčastnit se soutěže v Kyoto, proti Japoncům, kde uhájil ocenění za přístup k japonské gastronomii a vůli bojovat.
V roce 2023 ukončil svoji činnost v restauraci YAMATO a momentálně se věnuje kurzům vaření, cateringům, poradenství a privátnímu vaření.
A co si na kurzu připravíte ?
- Hamachi sarada - kousky kranase s dresinkem z japonské slivky umeboshi, yuzu a shiso
- Hotate miso ae - mušle svatého Jakuba s miso dresinkem a černým česnekem
- Sake&Suzuki new style - losos a mořský vlk přelitý brousím olejem a ponzu omáčkou
- Maguro karashi - čerstvý tuňák s omáčkou z japonské hořčice karashi a žloutků