Všechny jaké kurzy u nás v makro akademii nabízíme?

Čerstvé ryby v japonském stylu s Jakubem Horákem

Pro všechny milovníky japonského kulinářského umění je tu opět kurz se skvělým, autentickým a hlavně jedinečným Jakubem Horákem.
Příjďte si vyzkoušet recepty a postupy typické pro japonskou kuchyni pod vedením Mistra v japonském vaření pro rok 2023/2024 .... tentokrát na téma "Ryby v japonském stylu".

Jakub svou lásku k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72  ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Jako první čech v historii úspěšně absolvoval zkoušky z japonského vaření. V roce 2022 se v Paříži zúčastnil kvalifikačního kola na japonskou soutěž Washoku World challange, kde uspěl a postoupil do finále. Ve finále, které se odehrálo v Tokiu Jakub po dvou kolech uspěl a stal se Mistrem světa v japonském vaření pro rok 2023-24. Dále měl Jakub měl možnost zúčastnit se soutěže v Kyoto, proti Japoncům, kde uhájil ocenění za přístup k japonské gastronomii a vůli bojovat.

V roce 2023 ukončil svoji činnost v restauraci YAMATO a momentálně se věnuje kurzům vaření, cateringům, poradenství a privátnímu vaření.

A co si na kurzu připravíte ?

  • Hamachi sarada - kousky kranase s dresinkem z japonské slivky umeboshi, yuzu a shiso
  • Hotate miso ae - mušle svatého Jakuba s miso dresinkem a černým česnekem
  • Sake&Suzuki new style  - losos a mořský vlk přelitý brousím olejem a ponzu omáčkou
  • Maguro karashi  - čerstvý tuňák s omáčkou z japonské hořčice karashi a žloutků
Kurz otevřen, zbývá 14 volných míst.
Datum
Čtvrtek 27. 2. 2025 16.30–22.00
3 000
s DPH 21 %
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.

Reference

Prostory a služby makro akademie pozdvihnou event na vyšší úroveň, a proto je jistě plánujeme využívat do budoucna.
Jana Petruška
Dopoledne proběhla pracovní část a po obědě probíhal kurz kulinaření. Lidé byli rozděleni do tří skupin a postupně se všichni vystřídali na třech stanovištích – příprava předkrmu, hlavního chodu a dezertu s baristou. Na konci proběhlo vyhodnocení a ocenění nejlepších. Akce měla velký úspěch.
Silvie Filová
Prostory akademie jsou velmi profesionální a podle mě patří mezi nejlepší v ČR. Je to mimořádné kulinářské vzdělávací centrum, které má velkou flexibilitu. Skvělá je také komunikace s personálem, který před akcí se připraví vždy scénář, jenž je realizován do posledního detailu.“
Zdeněk Hladík
Prostory makro akademie jsou čisté, skvěle zařízené, výborně odhlučněné a variabilní. Nejdůležitějším prvkem je však personál, který je neuvěřitelně vstřícný a profesionální. Jsem ráda, že mohu s makro akademií spolupracovat!“
JUDr. Pavlína Megová, MBA, LL.M