Základní baristický kurz s Vojtěchem Polehlou
Během jednoho dne vás provedeme teoretickou i praktickou částí přípravy kávy.
I bez ní ale dostanete kompletní informace o pěstování, zpracování a pražení kávy a o její cestě z farmy až k vám domů. Dále si popíšeme veškeré technologie potřebné k provozu kavárny i pokročilého kávového koutku u vás doma nebo v kanceláři. Naučíme se nastavit mlýnek, sestavit recepturu na přípravu espressa a jak se vypořádat s tím, když nám káva nechutná. Vyzkoušíte si pěnění mléka i základní latte art. Kurz počítá s úplnými začátečníky, ale i pro ty z vás, kdo jsou mírně pokročilí, najdeme individuální úkoly, které mohou vaše dosavadní snažení ještě vylepšit. Během kurzu každý pracuje se svým mlýnkem a svou „hlavou“ kávovaru, a tak nikdo nikoho v práci nebrzdí a každý si stihne ochutnat mnoho různých káv.
Cena kurzu zahrnuje:
Cena tohoto kurzu zahrnuje:
- Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu
- Zapůjčení zástěry Makro Akademie v průběhu kurzu
- Oběd formou servírovaného tříchodového menu
- Certifikát o absolvování kurzu
- Skutečně individuální péče lektora a personálu