Základní baristický kurz s Vojtěchem Polehlou

Během jednoho dne vás provedeme teoretickou i praktickou částí přípravy kávy. 
I bez ní ale dostanete kompletní informace o pěstování, zpracování a pražení kávy a o její cestě z farmy až k vám domů. Dále si popíšeme veškeré technologie potřebné k provozu kavárny i pokročilého kávového koutku u vás doma nebo v kanceláři. Naučíme se nastavit mlýnek, sestavit recepturu na přípravu espressa a jak se vypořádat s tím, když nám káva nechutná. Vyzkoušíte si pěnění mléka i základní latte art. Kurz počítá s úplnými začátečníky, ale i pro ty z vás, kdo jsou mírně pokročilí, najdeme individuální úkoly, které mohou vaše dosavadní snažení ještě vylepšit. Během kurzu každý pracuje se svým mlýnkem a svou „hlavou“ kávovaru, a tak nikdo nikoho v práci nebrzdí a každý si stihne ochutnat mnoho různých káv.

Kurz otevřen, zbývá 5 volných míst.
Pondělí 11. 3. 2024 09.30–14.30
2 200   (s DPH 21 %)
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.

Cena tohoto kurzu zahrnuje:

  • Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu
  • Zapůjčení zástěry Makro Akademie v průběhu kurzu
  • Oběd formou servírovaného tříchodového menu
  • Certifikát o absolvování kurzu
  • Skutečně individuální péče lektora a personálu