Všechny jaké kurzy u nás v makro akademii nabízíme?

Sous Vide tradičně i netradičně s Jitkou Ulihrachovou

Během kurzu "sous-vide" vás naše zkušená a energická ambasadorka makro akademie, Jitka Ulihrachová, seznámí s touto skvělou technologií. Představí vám různé vakuovací stroje a stroje na sous-vide od různých výrobců a podíváte se společně na všechny jejich výhody, ale i nevýhody.
Ukážete si, jak sous-vide bezpečně a hlavně efektivně používat tak, aby vám v kuchyni ulehčilo a přidalo na chuti připravovaných pokrmům. Na vybraných pokrmech si ukážete a vyzkoušíte výtěžnost, kvalitu zpracovaných ingrediencí a také na co vše se metoda sous-vide dá uplatnit.

V tomto kurzu se v přípravě zaměřujeme na zvěřinu, jatečné maso a nebude chybět ani zelenina či ovoce.

Společně si uvaříte, naservírujete do hotových ucelených pokrmů a při přípravě se zaměříte na core temperature všech používaných ingrediencí.

Tento kurz je vhodný pro odbornou i laickou veřejnost a všechny, kdo se chtějí ve svém kulinářském umění posouvat stále dál. Učit se využívat různé technologie a postupy, které nejen že ulehčí práci při přípravě, ale dodají pokrmům nový rozměr chutí. 

Náplň kurzu:

  • Vakuové pytlíky - druhy
  • Příprava ingrediencí do vakua
  • Vakuovaní, vakuovací stroje
  • Naplnění a zapnutí sous-vide strojů
  • Zchlazování, příklady jak regenerovat
  • Pečené kusy masa na přesnou teplotu
Kurz otevřen, zbývá 20 volných míst.
Datum
Čtvrtek 19. 9. 2024 16.30–22.00
2 500
s DPH 21 %
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.

Reference

Prostory a služby makro akademie pozdvihnou event na vyšší úroveň, a proto je jistě plánujeme využívat do budoucna.
Jana Petruška
Dopoledne proběhla pracovní část a po obědě probíhal kurz kulinaření. Lidé byli rozděleni do tří skupin a postupně se všichni vystřídali na třech stanovištích – příprava předkrmu, hlavního chodu a dezertu s baristou. Na konci proběhlo vyhodnocení a ocenění nejlepších. Akce měla velký úspěch.
Silvie Filová
Prostory akademie jsou velmi profesionální a podle mě patří mezi nejlepší v ČR. Je to mimořádné kulinářské vzdělávací centrum, které má velkou flexibilitu. Skvělá je také komunikace s personálem, který před akcí se připraví vždy scénář, jenž je realizován do posledního detailu.“
Zdeněk Hladík
Prostory makro akademie jsou čisté, skvěle zařízené, výborně odhlučněné a variabilní. Nejdůležitějším prvkem je však personál, který je neuvěřitelně vstřícný a profesionální. Jsem ráda, že mohu s makro akademií spolupracovat!“
JUDr. Pavlína Megová, MBA, LL.M