Tomáš Černý a jeho úpravy mořských ryb
Tomáš se vyučil kuchařem v Praze ve známém hotelu Ambassador. Své první jídlo, oblíbený segedínský guláš, připravoval už ve dvanácti letech. Ve svém profesním životě měl velké štěstí na lidi, kteří ho vedli, učili a inspirovali. Ať už jde o charismatického Vito Mollicu (první šéfkuchař Hotelu Four Seasons v Praze, který nemalým dílem přispěl k získání michelinské hvězdy pro restauraci Allegro) nebo restauratéra Riccarda Lucqueho, který mu s důvěrou svěřil vedení kuchyně v restauraci La Finestra in Cucina. Z Finestry, kde Tomáš působil od prvního dne, se za sedm let stala jedna z nejuznávanějších italských restaurací v Praze.
Tomáš je zkušený lektor kurzů, jak pro nadšence, tak pro profesionály. Sám se ve svém oboru neustále vzdělává a v minulosti sbíral zkušenosti na zahraničních stážích a školách vaření.
Cenná byla pro jeho profesní rozvoj také blízká spolupráce a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři a držiteli michelinských hvězd, jako jsou Stefano Ciotti, Lucco Pompili, Moreno Cedroni, Chris Arkadieff či Riccardo Agostini.
V listopadu 2021 byla jeho restaurace „Dejvická 34“ zařazena do Michelinského průvodce restauracemi a obdržela ocenění BIB GOURMAND (výjimečné jídlo za rozumnou cenu).
Tomáš přes dvacet let spolupracoval s velkými italskými šéfkuchaři, je tedy nasnadě, že inklinuje k oblíbené italské kuchyni.
V kurzu v makro akademii se Tomáš, konkrétně zaměří na téma "mořské ryby". Zažijete kurz, kde si chody užijete od jejich přípravy, správného servisu, až po společnou konzumaci v naší restauraci. To vše s veškerou péčí od našeho týmu servisu, který se postará o vaše pohodlí a skvělé pití po celou dobu trvání kurzu.