Slovenská kuchyně "trochu jinak" s Lukášem Čarným
Lukáš Čarný, člověk, který procestoval svět, naučil se nespočetně mnoho technik vaření a dokázal společně s Dominikem Unčovským vyhrát Bocuse d’Or.
Připravil si pro Vás kurz slovenské kuchyně, kterou pojal „trochu jinak“ – přijďte se nechat inspirovat.
Pravou královnou mezi slovenskými sýry je ovšem brynza, a to díky tomu, jak skvěle doplňuje halušky, malé vařené bramborové nočky.
Zatímco Češi jsou vyloženě pivaři, Slováci jsou trochu tvrdšího ražení. Pivo i víno mají samozřejmě také rádi, ale nejtypičtějším alkoholem je pro ně jednoznačně borovička.
Co si připravíte?
- Šiška plněná brynzou se slaninou
- Lokše
- Pstruh naložený v borovičce, kopr
- Šulánce z kvašených brambor, kachní stehno, červené zelí
- Sladké pirohy (na různé způsoby)
Kurz otevřen, zbývá 13 volných míst.
Čtvrtek 19. 10. 2023 16.30–21.00
Další termíny průběžně vypisujeme dle aktuálního zájmu o kurz. Jste skupina 9ti a více? Kontaktujte nás a můžeme domluvit individuální kurz pouze pro Vás.
Cena kurzu zahrnuje:
- Veškeré suroviny, u nichž klademe velký důraz na čerstvost a kvalitu
- Welcome drink od Sommelier Select
- Borovičku, která nesmí chybět
- Kvalitní rozlévané víno od Sommelier Select
- Zapůjčení zástěry Makro Akademie v průběhu kurzu
- Certifikát o absolvování kurzu
- Skutečně individuální péče lektora a personálu